Narrogin, WA

Juuli lõpus saime me tänu Lilianile töö ühte heinafarmi, mis asub väikeses linnakeses nimega Narrogin. See oli esimene koht, kus me oleme elanud, mis ei asu ookeani ääres.

Tööd oli palju, aga ülesanded see eest kerged:

– lõigata masinalindile tõstetud heinakuubikute ümbert nöörid ära. Kirvega.

– hoolitseda selle eest, et mitte ükski nöör masinasse ei satuks.

– koristada masina ümbert heina ja tolmu. (Õhk ja maa olid paksult tolmu täis.) Kui seda liiga harva teha, siis on pärast hunnikud liiga suured ja nende koristamjne üsna võimatu. Peale selle tekib siis tuleoht, sest hein blokeerib masinat, kus on temperatuur korgem ja mis võib juhtuda on üsna ilmselge.

– aeg ajalt sõita JCB-ga, ehk traktori moodi asjaga, millega pidime haakima end prügikastide külge ja nendega õue sõitma, et neid siis seal tühjendada. Või siis maast kokku kogutud ja hunnikusse lükatud heina masinalindil olevate heinakuubikute peale tõstma, et see raisku ei läheks.Seda kõike samal ajal.

Kahjuks ei jõudnud me seal olla kauem, kui kaks nädalat, sest erinevatel põhjustel pidime sealt farmist lahkuma. Aga sealoldud aja jooksul jõudsime natuke ringi ka käia. Paarsada km lõunapool asub suur park kus on muuhulgas palju mägesid, mille otsa saab ronida.Valisime kõige populaarsema mäe nimega Bluff Knoll, mille tippu oli 3 km ronida. Üles minek väsitas ikka korralikult, kokku võttis see kuskil 2 tundi. Allatulek oli see eest palju lihtsam.Sealt tulime Perthi. Ilmselt jääme mõneks ajaks siia. Otsime tööd üle lääne Austraalia erinevatesse farmidesse. Samal ajal käin mina kahes kohas poole kohaga tööl, restoranis ja jäätisekohvikus. Aa jaa, me ostsime auto ka omale lõpuks. Üsna vana ja veidi mõlkis, aga selle tõttu odav.Oleme siin Perthis jõudnud ka juba maad avastamas käia, aga sellest juba järgmises postituses!Piia ja Alek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s